Programma Pasen 2023

Zondag 2 april

14:00 uur Palmpasenoptocht - Jan Thiesschool (13:45 uur verzamelen)

Ook dit jaar organiseren we weer voor de peuters en basisschool-kinderen in de groepen 1 t/m 6 een Palmpasenoptocht. We verzamelen op het schoolplein en lopen dan met alle kinderen én hun versierde Palmpasenstok richting de zandverstuiving. Heb jij je Palmpasenstok het mooist, lekkerst of grappigst versierd? Dan maak je kans op een leuke prijs. Daarna is het natuurlijk tijd om eieren te zoeken. Na afloop is er uiteraard voor iedereen een lekkere verrassing!

Bekijk een selectie van de foto’s op deze pagina

Bekijk alle foto’s op onze Facebookpagina

Vrijdag 7 april

18:30 uur Kinderplaybackshow met afterparty door DJ Cober! (18:00 u. tent open)

Natuurlijk organiseren we dit jaar weer de succesvolle Kinderplaybackshow voor alle basisschoolkinderen. Voor de winnaar is er een leuke prijs beschikbaar gesteld! Kom op tijd in de feesttent, dan maken de kids en de OVVR er weer een spektakel van! Na de kinderplaybackshow is er een gezellige afterparty met DJ Cober. De avond duurt tot 00.00 uur. Feest je mee?

Bekijk alle foto’s op onze Facebookpagina

Zaterdag 8 april

19:30 uur Pubquiz - Feesttent Grote Brink (19:00 u. tent open)

Elk jaar een dijk van een succes en dus ook dit jaar weer in het programma. Tientallen teams van vier tot zes personen strijden in diverse rondes tegen elkaar. Natuurlijk weer onder leiding van Hayo Boon. De Pubquiz is inmiddels volgeboekt.

Zondag 9 april - 1e Paasdag

12:00 uur Amerikaanse Auto- en Oldtimer Meeting - Grote Brink

In samenwerking met Rolde USA organiseert de OVVR de Amerikaanse Auto- en Oldtimer Meeting. Het wordt als vanouds een gezellige middag met muziek van DJ Wilfred, oldtimers en Amerikaanse auto’s.

19:00 uur Boermarke Paasvuur - Slokkert

Traditiegetrouw ontsteekt de Boermarke Rolde het paasvuur in Rolde. Net als vorig jaar gebeurt dit op Eerste Paasdag om 19:00 uur aan de Slokkert. Heb je nog snoeihout (geen stobben) waarmee de bult hoger gemaakt kan worden? Breng dit dan op zaterdag 1 april tussen 10:00-12:00 of 13:00-16:00, vrijdag 7 april tussen 10:00-12:00 of 13:00-16:00 uur of op zaterdag 8 april tussen 13:00-16:00 uur.

21:00 uur QMusic the Party - 4 uur FOUT! - Feesttent

Dit jaar hebben we een spetterende act: QMusic komt namelijk naar Rolde! Tot 02:00 uur hoor je de meest foute nummers voorbij komen in de feesttent. En leuk om te weten: gratis entree! Trek je foute outfit aan en maak kans op 10 gratis munten. Let op: vanaf 18 jaar!

Maandag 10 april - 2e Paasdag

10:00 uur Kleintje Roldermarkt - Centrum

Vele mensen trekken jaarlijks op Tweede Paasdag naar Rolde, voor de ouderwets gezellige Paasmarkt en voor de warenmarkt met veel verschillende soorten koopwaar én lekkers.
Ook is er dankzij de kermis veel vertier. De markt is net als voorgaande jaren vrij toegankelijk.

12:00 uur Roofvogelshow Valkerij Griffon - Grote Brink

Valkenier Martin Bank demonstreert op welke wijze de roofvogels worden afgericht en hoe er gevlogen wordt met een valk, haviken, arend, buizerds en uilen. Eigenlijk is het geen demonstratie maar laten de roofvogels van Griffon je gewoon hun natuurlijk gedrag zien in een menselijke omgeving die de roofvogels hebben leren accepteren.

14:00 uur Live muziek - Grote Brink

Ook dit jaar zorgt de catering weer voor een muzikaal feest op de Brink! Met gezellige optredens van Mark Doldersum en Duo Unique. Zien we je daar?