Programma Pasen 2024

Zondag 24 maart

14:00 uur Palmpasenoptocht - Molen (13:45 uur verzamelen)

Voor alle peuters en basisschoolkinderen t/m groep 6 organiseren we een gezellige Palmpasenoptocht. We verzamelen vanaf 13.45 uur op de Grote Brink tegenover de molen. Om 14.00 uur lopen we met alle kinderen én hun versierde Palmpasenstok richting de zandverstuiving. Zodra wij hier aankomen en het startsein geven, mogen de kinderen eieren zoeken. We hebben ook drie gekleurde eieren verstopt. Vind je deze, dan ontvang je een mooie prijs. Uiteraard is er voor ieder kind na afloop een lekkere verrassing! Meelopen? Mail dan voor woensdag 20 maart naar palmpasen@ovvr.nl. Vermeld hierin ook de groep van je kind(eren).

Vrijdag 29 maart

18:00 uur Kinderplaybackshow (17:00 u. tent open)

Op Goede Vrijdag staat de succesvolle Kinderplaybackshow op het programma. In de feesttent geven wij alle basisschoolkinderen in de groepen 1 t/m 8 een podium. Meedoen? Aanmelden kan tot 1 maart via playbackshow@ovvr.nl. We starten met de allerkleinsten. Als iedereen van de onderbouw is geweest, volgt de prijsuitreiking. Hierna gaan we verder met de bovenbouw, gevolgd door de prijsuitreiking. Kom op tijd in de feesttent, dan maken de kids en de OVVR er weer een spektakel van! 
Download hier het tijdschema van de optredens!

Zaterdag 30 maart

13:30 uur Muzikaal Rolde e.o. - Feesttent Grote Brink

Nieuw op de zaterdagmiddag! Diverse muzikale optredens van en door jong en oud talent uit Rolde en omgeving. Op initiatief van Klein Orkest Rolde kan iedereen deze middag in de feesttent genieten van onze plaatselijke muzikale talenten. Gratis entree!

19:30 uur Pubquiz - Feesttent Grote Brink (19:00 u. tent open)

Elk jaar een dijk van een succes en dus ook dit jaar weer in het programma. Zeventig teams van zes personen strijden in diverse rondes tegen elkaar. Natuurlijk onder leiding van Hayo Boon. Inleg is 7,50 euro per persoon. Let op: inschrijven voor deelname is niet meer mogelijk. De teams zijn bekend, zie ook Teams pubquiz bekend! – OVVR.

Zondag 31 maart - 1e Paasdag

12:00 uur Amerikaanse Auto- en Oldtimer Meeting - Grote Brink

In samenwerking met Rolde USA organiseren wij een gezellige middag met Amerikaanse auto’s, motoren en oldtimers. Ook vind je op de Brink diverse marktkramen, een springkussen voor de kinderen en is er vanaf 14.00 uur live muziek! 

19:00 uur Boermarke Paasvuur - Esstraat, nabij Slokkert

Traditiegetrouw ontsteekt de Boermarke Rolde samen met basisschoolkinderen uit groep 8 het paasvuur in Rolde. Dit gebeurt op Eerste Paasdag om 19.00 uur aan de Esstraat (nabij Slokkert). Natuurlijk hebben we wel snoeihout (geen stobben) nodig om de bult hoog te kunnen maken! Inbrengen kan op zaterdag 23 maart tussen 10.00 en 12.00 uur en tussen 13.00 en 16.00 uur. Op vrijdag 29 maart kan dit tussen 10.00 en 12.00 uur en 13.00 en 16.00 uur. De laatste dag is op zaterdag 30 maart tussen 13.00 en 16.00 uur. 

21:00 uur QMusic the Party - 4 uur FOUT! - Feesttent

Vanwege groot succes komt ook dit jaar Q-music naar Rolde! Tot 02.00 uur hoor je de meest foute nummers voorbij komen in de feesttent. Een kaartje kost voor leden slechts € 5,- in de voorverkoop en voor niet-leden € 10,-. De kaarten zijn te verkrijgen op 11, 12 en 13 maart tussen 19.30 en 21.00 uur in De Boerhoorn. Bij de feesttent betaal je op Eerste Paasdag € 10,- voor een kaart. Fout aankleden mag, maar hoeft niet! Trek je wel een foute outfit aan? Dan maak je kans op 10 gratis consumptiemunten. Let op: vanaf 18 jaar!

Maandag 1 april - 2e Paasdag

10:00 uur Kleintje Roldermarkt - Centrum

Duizenden mensen trekken jaarlijks op Tweede Paasdag naar Rolde, voor de ouderwets gezellige Paasmarkt. Voor de Vitalis warenmarkt met veel verschillende soorten koopwaar én lekkers. Ook is er dankzij de kermis veel vertier en is er een springkussen voor de kinderen. De markt is net al voorgaande jaren vrij toegankelijk.

14:00 uur Live muziek - Grote Brink

Ook dit jaar zorgt onze cateraar weer voor een muzikaal feest op de Grote Brink! Met gezellige optredens en een goede sfeer. Zien we je daar? De Esperando’s en Mark Doldersum zijn er ook!

 

Alle dagen kermis!

Oliebollen, zweefmolen, springkussens en meer...

Op de kleine Brink wordt weer een kermis opgebouwd waar jong en oud zich prima kan vermaken. Dus kom je vermaken op de kermis in Rolde!