Over de OVVR

De OVVR is in 2013 samengegaan met Stichting Roldermarkt. Samen organiseren wij nu de Koningsdag, de Paasmarkt en de Roldermarkt. Op 4 mei staan we stil bij de Dodenherdenking en elke vijf jaar vieren we feest op Bevrijdingsdag.

De OVVR organiseert evenementen voor (oud) Roldenaren en mensen uit de buitendorpen. Maar ook voor recreanten en toeristen is er veel te beleven. In het bestuur heeft tenminste een vertegenwoordiger van de Boermarke Rolde plaats.

1785 | Roldermarkt

De Roldermarkt kent een zeer lange traditie. Sinds 1785 wordt elke tweede dinsdag in september de Roldermarkt gehouden. Omdat Rolde bekend stond als handelscentrum, kwamen zelfs Groningse veehouders naar Rolde voor de aanschaf van jonge paarden. In de loop der jaren is de paardenmarkt uitgebreid met een warenmarkt en feestelijke activiteiten. En is er vijf dagen feest in Rolde.

1946 | OVVR

De OVVR is in 1946 opgericht als Oranjevereniging. Sinds dat jaar organiseert de OVVR op een aantal nationale feestdagen evenementen in Rolde. Zo viert de OVVR al jaren het feest voor ons Koningshuis. Ook verzorgt de OVVR met Pasen vier dagen lang tal van festiviteiten. Het is elk jaar weer een uitdaging om door de toenemende invloed van commerciƫle evenementen, er weer een feest van te maken.