Gezellige drukte tijdens paasprogramma OVVR in Rolde

ROLDE – De OVVR uit Rolde kijkt terug op een zeer geslaagd paasweekend. Het was een zeer geslaagd paasweekend. Het was gezellig druk in het dorp. “Alle evenementen werden zeer goed bezocht”, zegt Kitty Nijholt namens de organisatie.

Het programma begon vrijdag met een playbackshow voor de jeugd. ,,De kinderen hadden een paar jaar niet op kunnen treden. Sommige jonge kinderen wisten niet eens wat een playbackshow was. Twaalf acts hadden zich opgegeven.” De act Zes heksen bij elkaar door Esmee Boersma, Linde van der Veen, Fleur Boersma, Eline Kaspers, Linn Pama en Tess Gritter won bij de middenbouw. Milou Deenen en Lieke Sijbring hadden van de bovenbouw met Wanna be you de beste act. ,,We wilden iets extra’s voor de jeugd doen. De jongeren worden vaak vergeten, dus hadden we DJ Cober gevraagd voor de after-party. En dat was geslaagd.” 

Pubquiz
De tent zat zaterdagavond afgeladen vol tijdens de Pubquiz. ,,Er hadden zich 53 teams ingeschreven, daarmee was de tent vol. We moesten zelfs mensen weigeren. Daar willen we voor volgend jaar nog eens naar kijken”, zegt Nijholt. Het team van de Telgenkamp ging met de overwinning aan de haal. 

Q Music The Party
De Brink stond zondag afgeladen vol met Amerikaanse auto’s en oldtimers. ,,Er stonden zelfs auto’s op het kleine brinkje bij de Njjlanderstraat. Dit evenement trok veel bezoekers Je kon over de koppen lopen. Het was ook druk bij het paasvuur.” Nieuw was Q Music The Party op zondagavond. ,We hadden geen idee hoeveel mensen we konden verwachten. Op het laatste moment hebben we nog een extra beveiliger ingehuurd. Maar goed ook. Met 1000 feestgangers was de tent vol. Maar de sfeer was heel gemoedelijk en gezellig. Het was een heerlijk feest.”

Kleintje Roldermarkt
Het programma werd maandag afgesloten met een Kleintje Roldermarkt. ,,Het was geen grote goederen- en rommelmarkt, maar het was de hele dag gezellig druk in het dorp. Ook de kermis, groter dan tijdens de echte Roldermarkt, werd goed bezocht. ,,In het najaar zijn er meer kermissen, dan is er meer keuze, maar in het voorjaar komen de kermisklanten graag naar Rolde. 

Uit: De Schakel – Woensdag 12 april 2023 – Jaargang 56, Nummer 15

Meer nieuws

Kom je ook naar de Koningsdag? Bekijk snel het programma!
Uitslag paasquiz zien? Dat kan hier!
Bekijk hier het tijdschema voor de kinderplaybackshow 2024! Maar liefst 28 acts, hoe gaaf is dat!